Sommarlovsboken

Eleverna har fått hem information kring sommarlovsboken. Ta tillfället i akt och gå tillsammans med ert barn, till huvudbiblioteket i Älmhult eller någon filial i kommunen eller kanske i en annan kommun där ni tillbringar mycket tid i sommar, och välj ut böcker att läsa. Än en gång vill jag poängtera hur superviktigt det är att hålla igång läsningen under sommaren för att få en bra start i åk3.

Kring temat med Cirkusmysteriet under föregående veckor hade jag en liten tanke med att de skulle läsa lite varje dag, det var för att få in en bra rutin på läsningen, som ni kan hålla igång under sommaren. Tips är att bestämma en tid varje dag som ni läser eller kanske skriva ett lässchema och hänga upp på kylskåpet, där ni kan kryssa när ni läst. En bok är lätt att packa med sig när man åker på semester. Passa på att läsa/lyssna på på böcker i bilen/båten/tåget eller flyget, det är ofta en stund man inte har så mycket annat för sig.

Jag önskar er mycket härlig läsning under sommaren, det tänker jag ha! Jag ser fram emot att få höra massa boktips när vi ses i augusti igen.

Boktips sommar 2022 – lågstadiet – PDF