Fritidsbrev vecka 22

Hej!

Ytterligare en vecka till ända! En vecka där årets städ av avdelningen så smått inletts, saker görs färdigt och tas med hem. Något växlande väderlek lockar till lek med vatten när tillfälle ges, kulspel i sandlådan och fantasilekar i skogen. Det där lexikonet jag så innerligt hade behövt över de olika kulorna och deras värde har inte blivit gjort detta året heller, men några namn har jag nog lyckats snappa upp i år med.

Veckan avslutades för oss pedagoger och årskurs två med en övernattning. En mycket trevlig kväll med både barn och föräldrar, innan föräldrarna fick bege sig hem igen och vi stannade kvar runt elden och grillade marshmallows. Fullt ös ute i linbanan, svårt att somna, viskningar i mörkret. Scones till frukost, städning av stugan och sen begav det sig mot skolan. Väderleksprognosen har under veckan lovat allt mer regn under fredagen och vi bävade lite inför 7 km cykling, fullständigt dränkta, längst grusvägarna. Tack och lov blev det inte alls så illa. Solen gästspelade lite emellanåt, det var varmt och behagligt och alla små godingar trampade på tappert både uppför och nerför. Med en lite musik och full uppsikt över alla dråpligheter var livet en fest längst bak i ledet. Jag vill skicka med en stor eloge till årskurs två, de skötte utflykten med bravur! Hoppas innerligt att de hade lika roligt som jag hade! 😊

     

 

Skolavslutning 14/6

Skickar ut en påminnelse om att det temporära schemat för skolavslutningsdagen behöver fyllas i. Fritids är öppet som vanligt på morgonen (6:30-7:45), sedan är fritids avdelningsvis igen från kl. 11 när mentorerna släppt klasserna för sommarlov. Går eleverna hem direkt efter avslutningen lägger ni 11 som sluttid 😊 Deadline för inlämning av schemat är nästa fredag, 7/6.

 

Bökhultsläger

Under Bökhultslägret kommer vi inte använda IST, utan går tillbaka till att använda papper och penna. Under de veckorna kommer vi alltså inte att se schemaändringar i IST, utan om ni behöver ändra era barns tider eller om de till exempel ska hem med en kompis, så ring eller skicka ett sms.

För er som ska vara på ISÄ under veckorna 28-31 så är det öppet hus där onsdagen den 5e juni, 16.30-17.30. Passa på att gå dit om ni vill bli visade runt på fritids där samt träffa några av de som jobbar under sammanslagningsveckorna.

Har ni frågor om läger eller sommarfritids så vänd er till Julia när hämtar/lämnar på fritids, eller maila julia.andersson@almhult.se.

 

Sommarsimskola

Det brukar vara en hel del av era barn som ska gå på sommarsimskola. Om ni har anmält era barn till simskolan, meddela oss det samt vilken tid de i så fall ska gå, så vi vet 🙂 Några av er har redan anmält att era barn ska simma, med jag tror det är betydligt fler som ska gå!

 

Vecka 23 kommer fortsätta i samma anda som 22, det behöver göras färdigt massa projekt som finns kvar i elevernas fritidslådor. Byggen behöver tas hem, pärlplattor strykas och Arken är i behov av lite allmän rensning. Börja ta hem kläder som hänger på deras platser och kanske inte används just nu, och ta en titt bland de kvarglömda kläderna i stora salen. De plagg som ligger kvar sista skolveckan kommer slängas eller skänkas 😊

Vecka 23

Måndag: Göra färdigt. Lek ute och inne.

Tisdag: Göra färdigt. Lek ute och inne.

Onsdag: Göra färdigt. Lek ute och inne. Öppet hus på ISÄ 16.30-17.30.

Torsdag: Stängt

Fredag: Klämdag! Fritids hela dagen 😊

 

Tack för en trevlig vecka och trevlig helg!

/Fritidsgänget