Katterna v. 20

Den här veckan har det varit lite extra fokus på trafik. Vi har tittat på filmer om trafik och hur man cyklar/går i trafiken. Vi har också varit ute på en trafikpromenad och tittat efter trafikskyltar.

Barnen har tränat på att berätta Guldlock muntligt men hjälp av bilder. I onsdags var vi på Himlavalvet och berättade sagan för våra kompisar i f-klass där. Barnen var så duktiga, så de ska få berätta för Växthusets f-klass en annan gång.

På matten har vi börjat med det sista kapitlet som handlar fler, färre, hälften och dubbelt. Vi har också spelat mattebingo och 10-kompisspelet.

På idrotten var vi ute och spelade kidsvolley och fotboll.

Veckans stationer var Kattalo, bygga en stad, stjärnböckerna samt bokprat.

Vi önskar att ni föräldrar tar en titt bland upphittade kläder i ”stora salen”, samt tömmer barnens platser på vinterkläder så vi slipper ha så mycket kläder som kan hamna i tunnorna.

I barnens mappar finns en inbjudan till föräldramöte på torsdag 23/5 17-18. Vi ber om ursäkt för kort varsel, men det har varit så många frågetecken angående organisationen inför nästa läsår.

Barnen har fått sina örngott, som de målade på IKEA museum med sin hem idag. De måste strykas (för att fixera färgen) innan tvätt så att färgen inte ska försvinna.

Tisdagen den 28/5 ska hela f-3 på Arken ha en utedag i Bökhult. Se informationsblad på bloggens startsida.

vecka 21

måndag:

tisdag: matte

onsdag: uteidrott-med dusch och ombyte

torsdag: stationer

fredag: Kattboken