veckobrev v.6

Veckans bokstav var Uu.

Den här veckan har det varit fler barn, men färre personal. Jaana har varit borta hela veckan och Sara på utbildning en dag. Janicke, Ellen och Lotta M har hjälpt till i klassen. Man märker att en del tycker det är jobbigt när det inte är som vanligt.

Vi har läst första kapitlet av Lyckostjärnan och gjort ett arbetsblad till. För att klara det måste man ha lyssnat och förstått texten. Vi gick igenom svåra ord innan vi började läsa och samtalade mycket under tiden för att alla skulle förstå och hänga med. Vi kommer att läsa Lyckostjärnan regelbundet och göra tillhörande arbetsblad.

I tisdags hade vi en trevlig stund i skogen med mycket restauranglek i olika kojor. Vi vill påminna om att barnen MÅSTE ha regnkläder i skolan. Overaller och termobyxor suger åt sig vatten efter ett tag, Fodrade regnkläder är perfekt om man har, annars regnkläder med något varmt under, Fyll också på barnens extrakläder om det behövs, Nästa vecka ser ut att bli blöt än så länge.

Robotar färglades, klipptes ut och klistrades på färgade papper. Nästa vecka ska det skrivas små texter om dem så vi får reda på deras namn och egenskaper.

På språkleken har vi fortsatt arbetet med första och sista ljudet i ord.

Det blev musikstopp, tunnelpjätt och kinesiska muren på idrotten.

Vi har också hunnit arbeta lite med talet sju. Det har barnen tillsammans i par delat upp på så många  sätt de kunde komma på.

Påminner om att skolsköterskan vill ha in brevet hon skickat hem så fort som möjligt, så ni som inte återlämnat det kan ta med det på måndag.

Precis som fritids skrivit är det sista chansen att kolla tunnorna nästa vecka. På sportlovet slängs/skänks alla kläder som är kvar.

v.7

måndag: Lyckostjärnan

tisdag: film, svenska

onsdag: alfabetsboken

torsdag: idrott

fredag: massage, hajboken