Arkenbrev fritids v.11

Två veckor går fort och nu är det dags för fritidsbrev igen. De här 2 veckorna har det för det mesta varit ett fantastiskt väder med sol och lite värme. Eleverna har velat vara ute mycket där de har spelat fotboll, king och lekt i skogen. Kubb och hopprep har plockats ut ur förrådet och många har hjälpt till att sopa undan det jobbiga gruset som ligger över hela skolgården. Ibland har ni kanske undrat hur vi kan låta eleverna vara ute med så lite kläder. Vi tjatar väldigt mycket på dem om vad de ska ha på sig. Ibland tar de av sig utan att vi ser och ibland har de rört sig så mycket att de är genomsvetta. Om man som förälder vill att de ska ha en jacka på sig när det börjar bli varmare kanske den jackan ska vara av tunnare modell.

Vi har fortsatt med vårt miljö- och återvinningstema. Några elever följde med och plockade skräp en dag som de sen kastade. När eleverna skapar återanvänder vi ofta saker som kartonger, korkar, knappar och annat. Vi jobbar vidare med vårt tema ett par veckor till.

Gyllene klubban är igång för åk 2. Första matchen slutade lika och i andra matchen blev det tyvärr förlust. De kämpar på riktigt bra och visar på bra passningsspel och laganda. Nästa vecka är sista gruppspelsmatchen och veckan efter det är det finalspel. Heja Gyllene hundarna.

Morgonfritids

Vi skulle vilja be er som lämnar era barn tidigt på morgonen att följa era barn in till fritids. Speciellt om ert barn lämnas innan kl 7. Det kan hända att personal försover sig eller blivit sjuk och att vikarien blir sen.

Påsklov

Nu finns det ett temporärt schema i ist-appen där ni kan lägga in era tider för påsklovet. Tänk på att det är det temporära schemat ni måste fylla i och inte ändra tiderna i det vanliga schemat. Annars ser vi inte vilka som inte skickat in och ni fortsätter att få påminnelser. Sista inlämningsdag för påsklovet är fre 25/3. 

Läger och sommarfritids

Ni har även fått ut sommarlovslappar som ska fyllas i och lämnas in. Tänk på att fylla i på båda sidorna.

Lägret är ett dagläger som bedrivs vid Bökhults camping. Man lämnar och hämtar sina barn där och sen har vi olika aktiviteter under dagarna. Vi vill förtydliga att både läger och de andra sommarveckorna är till för de elever vars föräldrar jobbar. Har man semester har man sitt barn hemma. Föräldralediga och arbetslösa har rätt att ha sina barn på lägret 4 dagar (9-15) eller under gruppens aktiviteter.

Flytvästar (med säkerhetsrem mellan benen) är ett krav på lägret om barnen ska bada. Vi har inga flytvästar till utlåning så om man inte har någon flytväst hemma kan det vara bra att man redan nu ser ifall man kan få tag i en. Kommunen brukar ha till utlåning.

Sommarfritids (v.28-31) kommer att vara på Internationella skolan. Lappen ska lämnas in senast onsdagen 6 april. 

Hoppas ni får en härlig helg!

Vårvarma hälsningar från personalen på Arken