Kaninerna v.36

Mormors maffiga muskler imponerar. Veckans bokstav var Mm. Barnen är så duktiga på att hitta på ord/meningar som innehåller m.

På matten har vi jobbat med sortering och klassificering. Vi har diskuterat vad som hör ihop/ska bort både i helklass, i par samt enskilt. Barnen har många bra tankar och vi pratar mycket om att det kan finnas flera ”rätta” svar på en och samma uppgift. Allt hänger på hur du tänker och resonerar.

I skogen byggdes det kojor och alla var engagerade så det blev protester när vi var tvungna att gå tillbaka för att äta lunch.

På idrotten hade vi olika stationer, åla, kullerbyttor, balansera och hoppa medan de som var klockan kämpade på med att flytta ärtpåsar från en rockring till en annan.

Vi önskar att ni läser blogg och Kaninbok tillsammans med era barn så de kan förklara/utveckla vad det är vi jobbat med.

Idag har vi skickat hem en lapp om samtalstider i mapparna. Fyll i och lämna tillbaka senast torsdag 15/9. Där finns också information från kurator Sophie Hansson angående ”stopp min kropp”.

På onsdag 14/9 är det studiedag. Då är det ingen skola, men fritids för de som har behov.

v.37

måndag: veckans bokstav, matte

tisdag: skogen

onsdag: studiedag

torsdag: matte, bild

fredag: Kaninboken