Delfinerna v.47

Hej på er alla ”Delfinföräldrar”!

Nu börjar det bli vinter och i helgen kan chansen finnas att få se årets första snöflingor falla. Det blir mysigt och känslan av att julen snart är här, närmar sig.

Vecka 46. I ämnet No har vi börjat ett nytt tema som handlar om rymden. I veckan har vi tittat på film, läst text och besvarat frågor om rymden. Rymden är ett spännande och uppskattat ämne att arbeta med och det tycker eleverna också. I So har vi inlett att arbeta med religioner i närområdet. Enligt Skolverket ska eleverna kunna ge exempel på någon högtid, symbol och någon berättelse från de tre religionerna kristendom, judendom och islam. Som avslutning på veckan fick eleverna möjlig-heten till att göra fritidstempen d v s framföra sitt tyckande om fritids tillsammans med Julia.

Nästa vecka, v.47 ska vi lära oss att läsa och skriva serier i svenskan samt skapa oss en förståelse om vad ett adjektiv är. I ämnet No kommer vi fortsätta med att undersöka rymden med bland annat hur himlens utseende med månens olika faser och olika stjärnbilder kan se ut under olika årstider. I So fullföljer vi arbetet med religionerna.

Slutligen en påminnelse om fackeltåget fredagen de 25/11. Alla elever i åk F-3 samlas vid sina avdelningar kl. 06.45. Fackeltåget går från skolan kl. 07.00 och ni föräldrar får gärna följa fackeltåget utmed vägen. På Arkens första bloggsida hittar ni mer informa-tion om årets fackeltåg samt sänder med i detta meddelande en ny länk till anmälan av årets innebandydisco. Hoppas det nya länken fungerar bättre…

Fackeltåg

https://arkenkloxhult.vibloggar.nu/

Innebandydisco

https://forms.office.com/r/MvWX5dvSR7

Nu tillönskas er alla en mysig helg och njut av årets ev. första snöflingor! ❄

Vecka 47.

  • Måndag 21/11 – ny hemuppgift – stavning
  • Tisdag 22/11 – slöjd
  • Torsdag 23/11 – idrott inne
  • Fredag 25/11 – Fackeltåg samling 06:45. Start kl. 07:00. Sista dagen för inlämning av hemuppgift.