Delfinerna v.49

Hej!

I veckan har vi också haft besök av studenten Hanna som genomförde sina uppgifter från Linnéuniversitet. Enligt Hanna gick allt bra och eleverna var motiverade till att deltaga i hennes uppgifter. Hanna kommer till oss vecka 50 igen.

Vecka 48 har varit en vecka som innehållit många skapande arbeten. Vi har bland annat arbetat med rymden. Eleverna har arbetat med solen, månen och jordens förhållande till varandra genom att de klippte, klistrade och målade en modell. Efter förfrågan från eleverna om hur det går att äta i rymden, tittade vi även på film om hur rymdfararen Christer Fuglesang gjorde när han åt rymden. Eleverna tyckte det såg ”coolt” ut med mat som flög omkring i luften och kanske har de provat att fånga flygande mat hemma vid matbordet. Tillsammans med Julia avslutades veckan med att klippa, rita och skapa en julstjärna i papper. En del av blommorna hänger och pryder klass- rummet medan andra blommor åkte ner i elevernas skolväskor för att hängas upp och smycka elevernas hem.

Nästa vecka, v.49 fortsätter vi att skapa för på torsdag den 8 december kommer vi att ha en temadag. Detta gäller för alla elever på Arken. Eleverna blir indelade i olika årskursblandade grupper och i olika stationer utföra olika uppgifter med inriktning jul. Detta innebär också att det inte blir någon idrott denna dag.

Nu önskar jag er alla en trevligt andra advent!

Vecka 49.

  • Måndag 21/11 – ny hemuppgift – stavning, frågor på veckans text.
  • Tisdag 22/11 – slöjd
  • Torsdag 23/11 – TEMADAG ”JUL”
  • Fredag 25/11 – sista dagen för inlämning av hemuppgift.