Delfinerna v.50

Hej!

Veckan har gått fort och tiden brukar försvinna med vindens hastighet när man har roligt. Roligt har vi haft denna vecka i åk 2A. Vi har genomfört vår temadag med inriktning jul och det gick väldigt bra. Eleverna tyckte det var spännande att få tillverka sina egna polkagrisar och framför allt smaka när de var nytillverkade. Mums!

Denna vecka, v.49 har vi tränat på att befästa talens ordning och se mönster i talområdet 0–100. Till vår hjälp har vi använt 100-rutan med att täcka över talen vid sidan om för att säga talet innan, talet efter, talet ovanför eller under det synliga talet. Vi fortsätter även att arbeta med rymden. Denna vecka har vi arbetat med månen och månens olika faser som vi kan se tydligare nu under vinterhalvåret. Eleverna är intresserade och har god uppfattning om de olika faserna. Om ni har möjlighet får ni gärna titta efter månen på kvällarna och se efter vilken fas månen är i just då.

Nästa vecka, v.50 kommer vi i svenskan att arbeta med hur människor och djur kan hjälpa varandra. Detta görs med att eleverna får i textformat förklara och beskriva hur ett kretslopp cirkulerar. I ämnet matematik räknar vi med additioner och subtraktioner genom att addera och subtrahera två tal. Det underlättar att skriva ner sina tankegångar i olika led för att på ett enkelt sätt se och följa uppgiftens väg till resultatet.

Nästa vecka onsdagen den 14/12 genomför vi här på Arken vårt Luciatåg. Alla Arkens elever kommer att gå i ledet och några av eleverna har speciella uppdrag att utföra under tiden olika sånger sjungs. Vi samlas klockan 07:15 på morgonen utanför F-2:s entré. Kom gärna ombytta till tomte, lucia, tärna eller pepparkaksgubbe. Det är inget tvång att bära ”Luciakläder” denna dag utan det går bra att ha en enkel tomteluva, glitter eller pepparkakshatt på huvudet också. Klockan 07:30 börjar vi sjunga! Se mer information om Lucia på bloggens första sida. Välkomna!

Nu tillönskas er alla en trevlig tredje advent!

Vecka 50.

  • Måndag 12/12 – ny hemuppgift – grammatik, frågor på veckans text.
  • Tisdag 13/12 – slöjd
  • Onsdag 14/12 – LUCIAMORGON
  • Torsdag 15/12 – idrott, inne
  • Fredag 16/12 – sista dagen för inlämning av hemuppgift.