Delfinerna v.3A

Hej!

Veckan som gått har vi i ämnet matematik repeterat mycket genom att försöka räkna klart sidor i den gamla boken. Detta för att det väntar en ny bok inför vårterminen. I ämnet svenska har vi skrivit berättelser för att finna en struktur med att fånga den ”röda tråden”, där en början, en mitt och ett slut ska ingå. I ämnet No har vi startat upp ett nytt temaämne och det handlar om kroppen. Vi har tagit reda på olika sinnen genom att smaka, lukta och känna på olika material.

Nästa vecka kommer arbetet med ”kroppen” att fortsätta och vi undersöker vad vi be-höver för att vi ska mår bra. I ämnet matematik kommer vi att räkna det sista kapitlet i den gamla matteboken. Kapitlet innehåller att ställa upp tal i algoritmer. I ämnet sven-ska och tillsammans med Rosita kommer vi att skriva vidare med att strukturera upp våra berättelser.

Mysig helg!

Vintriga hälsningar från Annette, Lotta M och Arkens fritidspersonal.