Delfinerna v.9

Hej på er!

Vill tro att vi alla börjar längta till längre ljusare dagar och till en härlig årstid som stundar, nämligen våren. Det gör eleverna i alla fall och de klippte, klistrade och målade ett alster med videkissar. Teckningarna hänger på klassrummets fönster till beskådning.

Veckan som gått har eleverna via memory-spel, iPadspel och sång övat och repeterat mul-tiplikationstabellerna 2:an-, 10:an-, 5:an- och 3:an. Eleverna har skrivit berättelser till-sammans med Rosita i Lyckostjärnan och första veckan med simundervisning är avverkad. Simundervisningen gick hur bra som helst. Eleverna gör bentag, simmar och allra bäst är när det är ”fri lek” i bassängen. Vi har även löst sant-eller-falskt quizz på sidan jagharläst.se. Ordet blev SPORTLOV.

Nästa vecka arbetar vi bland annat vidare med tal som saknas, multiplikation och programmering med miniräknare. Vi fortsätter också arbetet med att läsa och lösa olika lästal/ texttal. I ämnet No kommer vi att landa på olika planeter och skriva några rader fakta om varje planet. I svenskan kommer vi att återgå med läsläxan samt hemuppgifter.

Sist en påminnelse om att nästa vecka är det studiedag, fredag den 10/3. Skolverksamheten är stängd. Fritids öppet.

Vecka 10. Tisdag – slöjd. Torsdag – idrott, inne. Fredag – STUDIEDAG. Skolverksamheten stängd. Fritids öppet.

Med vänliga hälsningar från Annette, Lotta M och Arkens fritidspersonal.