Delfinerna v. 10A

Hej på er!

Ber om ursäkt att veckobrevet är försenat men här kommer några rader till er läsning.

Veckan som gått har vi arbetat med bland annat tal som saknas, multiplikation och programmering med miniräknare. Det sistnämnda var väldigt roligt och eleverna skrev ord med siffrorna på miniräknaren. Vi fortsatte också arbetet med att läsa och lösa olika lästal/ text-tal. I ämnet No landade vi på olika planeter och gjorde tillhörande uppgifter. I svenskan återgick vi med läsläxan samt hemupp-gifter. Dock krånglade den digitala textläsningen via iPad eller data för läseboken Läsresan men det ordnande upp sig till slut. Nu ska det gå att läsa via tekniskt verktyg igen.

Nästa vecka är tanken att avsluta tema ”rymden” genom att samla elevernas alster om rymden i en bok. Eleverna ska få göra en egen framsida samt i mindre grupper fantisera, rita och skriva om en ny planet som de upptäcker. I slöjden syr och spikar eleverna på olika alster och slöjdlärarna Annika och Jonny hälsar att det går bra. Sist är badpersonalen på plats igen och simundervisningen genom-förs onsdag och torsdag med att bussen möter upp oss vid ca kl. 08:00 vid skolan för att köra oss till poolerna som finns inne i Haganässkolan. Det ser vi fram emot!

Vänliga hälsningar från Annette, Lotta M och Arkens fritidspersonal.

Tisdag: slöjd.  Onsdag: SIMNING.  Torsdag: SIMNING.