Delfinerna v.11

Hej på er!
Veckan som gått har vi avslutat tema ”rymden” och det genom att eleverna samlade sina alster i en rymdbok. De utarbetade framsida och baksida via sin egen design. De var mycket stolta över sina verk. Det ska eleverna vara, för böckerna blev mycket bra.
I ämnet matematik har vi arbetat med likhetstecknets betydelse, gjort beräkningar i
multiplikation när en faktor saknas, programmerat talföljder och kontrollerat beräkningar
med miniräknare.
Nästa vecka är tanken att i ämnet svenska repetera alfabetets vokaler, alfabetisk ordning och dubbelteckning. Vi kommer att läsa och skriva instruktioner.
På onsdag och torsdag kommer vi att simma i Haganässkolans simhall. Denna vecka
kommer eleverna att prova på livräddning. Veckans höjdare var att under simunder–visning och strax efter den var klar, utlöstes brandlarmet. Eleverna var skapligt san-sade, samlades utanför skolbyggnaden och gick in i bussen. Under hemfärden till Klöxhultskolan fick eleverna se brandkårens jourbil, vanliga brandbilar och en stegbil. Eleverna var överens – det var en händelserik förmiddag!

Nu önskar vi er alla en vilsam helg!
Hälsningar från Annette, Lotta M och Arkens fritidspersonal.

Tisdag: slöjd.  Onsdag: simning.  Torsdag: simning.