Välkomna till Arkens fritids!

Hej och välkomna (tillbaka) till Arken! Hoppas ni alla har haft en fin sommar och är redo för ett nytt läsår 🙂

I år kommer Julia, Per-Åke, Lisa och Lotta jobba på arkens fritids på eftermiddagarna. Alexandra kommer vara här några veckor innan det är dags för henne att gå på mammaledighet. Jaana och Sara kommer vara på fritids på morgnarna innan skolan börjar samt på loven.

Varje fredag kommer vi skriva ut ett blogginlägg om vad vi har gjort på fritids under veckan som varit, samt planering inför kommande vecka. Vi kommer skicka ut info om lov, studiedagar och roligheter som planeras in.

 

Hämtning/lämning

Arken är öppet 7:00-17:00. Lämnar ni ert barn innan 7:00 eller hämtar efter 17:00 så är hela Klöxhultsskolan sammanslagna på Montessori. Telefonnumret dit är 070-509 10 85. När ni kommer och hämtar ert barn så följer barnen med hem. De stannar alltså inte kvar för att eka en stund och bli hämtade senare om det inte är någon speciell tillställning vi har. Lek med kompisar styr ni upp själva, vi från fritids kommer inte ringa runt till föräldrar för att se om barnen kan gå hem med en kompis eller så.

Fritidstider som kan vara bra att veta:

6.30-7.00: Fritids öppet på Montessori.

7.00: Arken öppnar

7.30: Frukosten serveras i matsalen. Ska ert barn äta frukost behöver de vara på plats på Arken vid 7.25.

14.00-14.30: Mellanmål serveras på avdelningen.

17.00: Arken stänger. Sammanslagning på Montessori till 18.00.

 

IST

Era barns scheman lämnas in i IST Lämna/hämta. Där lägger ni också in eventuella tidsändringar, om era barn ska hämtas av någon eller ska med en kompis hem. Inför lov och studiedagar kommer temporära scheman skickas ut, som då bara gäller de aktuella veckorna/dagarna. Dessa temporära scheman kommer att ha en deadline och vi ber er att skicka in dessa i tid. Det behövs för att vi ska kunna få ihop logistiken kring mat och personals semester. Är schemat inte inskickat på utsatt datum räknar vi med att ert barn är ledigt.

 

Annat som kan vara bra att veta är att vi på fritids kommer vara ute en stund varje dag oavsett väder. Kläder efter väder, extrakläder, solskydd om det är fint väder, inneskor när vi är inne. Ni vårdnadshavare är varmt välkomna att titta in hos oss på fritids och se hur era barn har det på eftermiddagarna 🙂

 

Vid eventuella frågor så är ni alltid välkomna att komma till oss, och annars nås vi på Arkens mobil: 072-395 52 75
eller mejl:

per-ake.sandberg@almhult.se

julia.andersson@almhult.se

Hälsningar från oss Arkens fritids 😊