Katterna v.36

Veckans bokstav var Oo. Alla har fått svara med ett ord som innehåller o på uppropet varje dag den här veckan. Vi har också sjungit o-sången i Majas alfabetssånger, tittat på Fem myror är fler än fyra elefanter, samt övat på att skriva bokstaven o i alfabetsböckerna.

Nästa vecka blir det en ny bokstav som avslöjas på måndagen.

I skogen fick barnen två och två lägga mönster av naturmaterial. Vi fortsatte sedan med mönster innomhus då ett barn påbörjade ett mönster och kompisen fortsatte. Ett par arbetsblad som handlade om mönster har också klarats av.

Alla  blåsmonster hänger nu på väggen i klassrummet. Ni är välkomna in och titta.

På idrotten hade vi stationer med olika övningar medan ”klockan” gick. Vi ålade, hoppade, slog kullerbyttor, sprang i tjockmattan samt såg till att klockan tickade på. Att åla behöver vi träna mer på. Nästa vecka på idrotten kommer vi att springa/gå Skoljoggen. Skicka med kläder och skor för utomhusbruk.

På fredagen ”passade” vi Himlavalvets f-klass när deras lärare hade möte. Vi var ute och lekte tillsammans.

Även denna veckan får ni veckobrevet i pappersformat, då vi vill försäkra oss om att alla hittat bloggen. När ni varit inne på bloggen vill vi att ni skickar ett mejl till sara.soderstedt@almhult.se där ni bara skriver ok så vi vet att ni ”hittat rätt”.

V.36

måndag: veckans bokstav

tisdag: skogen

onsdag: Idrott- ta med kläder och skor för utomhusbruk + handduk till dusch.

torsdag: Alfabetsbok

fredag: Kattboken