Fritidsbrev vecka 39

Hej på er!

Vi vill börja veckans fritidsbrev med att hälsa Saga välkommen till oss på Arken! Hon började i onsdags och vi hoppas hon kommer att trivas hos oss 🙂

I övrigt har veckan fortlöpt ”som vanligt”. Tisdagens idrottshallstillfälle bjöd på tärningsfotboll. Kort och gott så innebär det att man spelar väldigt många, väldigt korta matcher där en tärning bestämmer hur många som får spela i respektive lag. Det kan alltså lika gärna bli 6 mot 6, 1 mot 1 eller 1 mot 6. Matchen är slut antingen när något lag gör mål eller det har gått 2 minuter. En väldigt rolig variant av fotboll som inte blir så tävlingsinriktad. Onsdagen bjöd på otroligt väder och vi tog vara på tiden ute. Torsdagen bjöd på Kahootgrupp. Ute är det fortsatt poppis att spela kula och bygga kojor. Denna veckan hade vi förmånen att få avsluta veckan med en studiedag, alltså en heldag på fritids. Vi tog tillfället i akt att slippa städa inför varje rast och fyllde på frysen med lite kakor inför framtida utflykter. Det gick nämligen lite sådär med bakandet förra veckan…  Denna veckan har vi också pratat lite om nästkommande arbetsområde, som är språk och kommunikation. Det innebär att vi ska jobba med att kommunicera med språkliga uttrycksformer i olika sammanhang och för skilda syften. Under detta arbetsområdet kommer vi bland annat jobba lite mer med drama och teater, samt öva på att prata inför varandra. Vi ser också till att få in lite läsning på fritids, med högläsning vid mellanmålet. Mer info om arbetsområdet hänger i de båda hallarna.

Det börjar närma sig höstlov (vecka 44, 30/10-3/11) och idag fredag får ni ut ett temporärt schema på IST. Lämna in det senast tisdagen den 10/10, och är det inte inlämnat vid dagens slut räknar vi med att ert barn är ledigt 🙂 Mer info om höstlovet och aktiviteterna den veckan hittar ni här, Höstlovet F-2 2023.

 

Aktiviteter vecka 40.

Måndag: Ute och inne, Ipad 14.30-15.00

Tisdag: Idrottshall, Olleboll.

Onsdag: Egna grupper

Torsdag: Ute och inne, Ipad 14.30-15.00. Höstpyssel.

Fredag: Bingo, höstpyssel.

 

Tack för en trevlig vecka och trevlig helg önskar vi på fritids! 🙂