Fritidsbrev vecka 42

Hej!

Halvvägs genom oktober och hösten tar ett allt stadigare grepp om världen. Under veckans soliga dagar har det varit riktigt behagligt att vara ute och leka, medans det som idag inte lockar det minsta att gå ut. Ute har kojbyggena fått riktigt fart, och den ena kreationen efter den andra dyker upp i vår skog. Att bygga kojor lär man sig mycket på, både hur man ska bygga för att få det att hålla men också väldigt mycket om det sociala samspelet. Att vara överens både med sina egna kojkompisar och alla sina grannar är inte alltid det lättaste.

Under veckan som varit så bjöd tisdagens idrottshallsbesök på Gladiatorboll. Ett lag har i uppgift att springa över planen och ta skatter från andra sidan, men skatterna försvaras av två gladiatorer som står på plintar och kastar mjukbollar. De övriga gladiatorerna springer och hämtar bollarna som, precis som vanligt, far precis överallt. De som är uppe på plinten byts ut var 30e sekund, och de som springer efter skatterna får springa flera på samma gång. En väldigt fartfylld lek som inte kräver så mycket material. Eftersom det inte behöves så mycket grejer gick det snabbt att städa, och det hanns med springa massor med varv i hela salen i slutet. Väggen i idrottshallen tar ungefär 7 år att hissa upp igen, och det är ju massor med tid att leka på.

Annars har vi i veckan passat på att hänga lite inne och pysslat. I tisdags plockades det fram sprillans nya färgpennor som bjöd in till tecknande i vår pysselhörna, och igår gjordes det pumpor (och diverse annat) av lera. Förhoppningsvis har våra små figurer torkat tills i eftermiddag så vi kan måla dem 🙂 som sista aktivitet denna veckan står det kahoot, sen tar vi fredag.

 

Aktiviteter vecka 43

Måndag: Pyssel.

Tisdag: Idrottshallen, Godistrollet

Onsdag: Egna grupper.

Torsdag: Ipad 14.30-15.00.

Fredag: Baka

 

Trevlig helg önskar vi på fritids 🙂