Fritidsbrev vecka 9

Lovet och kommande veckan passerade i vårens tecken! Det märks att det börjar bli lite varmare, fotbollsplanerna besöks av allt fler, kojorna ute i skogen har fått lite nytt liv och det kommer allt fler önskemål om att få vara ute. Under lovet passade vi på att vara ute och grilla, bygga korthus, lägga pussel och vara runt lite på de andra avdelningarna på de aktiviteterna som de organiserat. Arkens mello-jakt klarade alla med bravur. Himlavalvets tipsrunda väckte många frågor och samtal om vilket djur det egentligen är som har blå tunga? Google är vår vän, och berättade för oss att det är giraffen. Montessori bjöd in till hinderbana i idrottshallen och vi sprang och sprang, upp och ner och höger och vänster. Trots att det var så aktivt på förmiddagen, så var det ett helt gäng som ville följa med till idrottshallen igen på eftermiddagen och då spelade vi fotboll. Växthuset bjöd in till ”Fångarna på växthuset”, och hade flera kluriga uppdrag som gav chansen att samla in nycklar. Varje nyckel var sen värd tid till sista uppdraget, som var att samla så mycket popcorn som möjligt. På eftermiddagen provade vi att spela Minecraft, något som var efterlängtat. Veckan avslutades sen med lite bio i idrottshallen. En härlig vecka med många roligheter!

Vecka 9 var återigen en helt vanlig vecka med endast fritids på eftermiddagarna. Tisdagens idrottshallstillfälle gick till åk 2 som fick spela lite innebandy som förberedelse inför nästa vecka. I pysselhörnan har kreativiteten flödat och det har byggts både det ena och det andra. Idag är det till slut fredag igen, och vi avrundar veckan med lite bingo.

Gyllene Klubban

Det är äntligen dags för årets upplaga av Gyllene Klubban! Årskurs 2 han anmält ett lag och övriga årskurser ser fram emot att få heja fram dem. De som ska delta behöver ha med sig ombyte, och vill man så är det helt okej att ta med sig egen klubba. Det går såklart jättebra att låna klubba här också.

IST

Nu när våren närmar sig så är det galet många temporära scheman som kommer ut i IST. Idag, fredag 1/3, kommer ett schema inför påsklovet vecka 13. Det behöver vara inlämnat igen senast fredagen den 8/3. Framöver kommer det också vara scheman för klämdagar och sommarlov som kommer ut, men mer info om det när de närmar sig. Jag behöver dock återigen påminna om att se till att dessa scheman är ifyllda i tid, då vi behöver barnantalet för att rätt mängd mat ska bli beställd och för att vi ska kunna lägga personalscheman.

 

Vecka 10

Måndag: Ipad 14.30-15.00.

Tisdag: Idrottshallen, Gyllene klubban. Matchstart 14.32 och 15.23.

Onsdag: Elevernas egna grupper.

Torsdag: Studiedag!

Fredag: Kahoot.

 

Tack för en trevlig vecka! 🙂

Hälsningar, Fritidsgänget