Katterna vecka 22

Utedagen i Bökhult bjöd på perfekt väder, inget regn eller gassande sol. Dagen innehöll olika stationer som lekar, samarbetsövningar, volleyboll och lekplatsen med olika aktiviteter.

Vi har fortsatt med intensivläsningen, nästa steg blir att läsa småord.

På idrotten introducerades brännboll. Det var många moment att ha koll på, träffa bollen, spring och stanna vid rätt tillfälle samt fånga bollen och bränna. Vi  kommer att spela nästa vecka igen.

Vi har pratat om grodan i klassen och barnen har ritat grodans livscykel.

På fredag morgon var det dags att vara med kompisarna på Växthuset igen. Med hjälp av bilder berättade barnen sagan om Guldlock för Växthusets F-klass.

Modersmålsundervisning i årskurs 1 ansöks via kommunen e-tjänst.

Som vi berättade på föräldramötet har barnen möjlighet att låna ”Sommarlovsböcker” på Älmhults bibliotek. Detta är en bra möjlighet för att hålla igång läsning under sommarlovet. Kom ihåg att lämna tillbaka böcker som är lånade på skolbiblioteket under nästa vecka.

Skicka med era barn en namnad pappkasse som de kan ta hem pärmen, Kattboken, alfabetsboken mm i.

Nästa vecka blir sista chansen att titta bland kvarglömda kläder. Därefter kommer kläderna att skänkas bort. Tänk även på att barnens platser i hallen ska tömmas helt, senast fredag 14/6.

På skolavslutningsdagen den 14/6 går vi i skolan 08:00-11:00. Från 10:40 är vårdnadshavare välkomna till klassen för ett litet uppträde och avslutning.

 

Vecka 23

Måndag:

Tisdag: Skogen

Onsdag: Idrott ute. Ombyte och dusch

Torsdag: Helgdag

Fredag: Klämdag, fritids har öppet för de som anmält behov