Arkenbrev v. 5

Nu var det länge sedan det kom ett Arkenbrev. Det har varit många sjuka, både personal och elever. Vi får hoppas att de flesta är tillbaka nästa vecka. Månaden som gick hade vi hälsa och rörelse på schemat. Vi hade en del lekar och rörelseaktiviteter vid samlingarna kl. 16.

Den här månaden är det natur, teknik och digitalisering som gäller. Vi startade upp med att låta eleverna göra egna stop motion filmer som vi hoppas vi får titta på i eftermiddag. De är väldigt kreativa och många har lärt sig hur man måste göra för att inte elevernas händer ska synas i filmen. Åk 2 har hjälpt de yngre eleverna och visat hur man ska göra. Vi kommer att fortsätta nästa vecka med att ha lite teknik.

Allmän info

Just nu är det riktigt grått väder med regn och kyla. Många av eleverna måste byta kläder efter att de kommer in från rasten. Det är bra om ni ser till att era barns kläder är namnade så att de kläder som hängs in i torkskåpen hittar tillbaka till sin rätta ägare. Se även till att era barn har bra ytterkläder som passar för årstiden och gärna dubbla vantar då de ofta blir väldigt blöta.

Idag är det sista dagen att lämna in sportlovslappen i appen. Det är viktigt att den kommer in i tid så att vi kan planera för hur mycket personal som behövs.

De kommande veckorna

v. 6 – Teknik

Måndag: Utelek – Alla ur huset
Teknik: Flytta pingisbollen
Tisdag: Pyssel – Pärla fidgetspinners
Teknik: De fem enkla maskinerna
Onsdag: Sagolådan – Ritsagor
Teknik: Magiska burken
Torsdag: Idrottshallen
Teknik: Tung last
Fredag: Bingo

v. 7 – Natur

Måndag: Utelek 5:an
Natur: Gör en tromb
Tisdag: Pyssel snöflingor
Natur: Vindsnurra
Onsdag: Sagolådan Massagesagor
Natur: Vulkan
Torsdag: Idrottshallen
Natur: Salttrick
Fredag: Film

Hoppas ni får en trevlig helg!

Fritidspersonalen