Veckobrev 7

Hej alla vårdnadshavare som har barn i ”Delfinerna”!                                                      Nu är sportlovet nära och en del elever vet vad de ska göra under sportlovet medan en del elever funderar vidare på sportlovsaktiviteter.

Veckans som gått har vi har arbetat med att mäta i centimeter, ritat och samtalat om symmetri samt kommit underfund med klockan med hel- och halv timme. Det har varit blandade uppgifter som eleverna har tyckt varit spännande att utföra. Det roligaste var nog klockan då en elev utbrast följande: -”Åh, nu vet jag när klockan är åtta, så nu kan inte mamma eller pappa lura mig längre att gå och lägga mig tidigare trots att det är mörkt ute!”                                                                                                                        Vi har avslutat tema kroppen och börjat med ett nytt tema som handlar om fåglar. Se bilder nedan. Till tema fåglar är vi i behov av mjölkkartonger. Får ni någon/några tomma mjölkkartonger i helgen får ni gärna spara, tvätta och torka dem, så kartongerna kan följa med till skolan på måndag i ert barns skolväska.                                                      

Nästa vecka kommer vi att arbeta med ordningstalen 0-10, talen 10-19 och hela tiotal. Meningen är att eleverna ska skapa sig en förståelse för talens namn, deras innebörds ordning samt uttrycka dem på ett bra sätt.                                                                Fredagen innan sportlovet är det utlovat lite mys med film och popcorn samt utdelning av sportlovsquiz till alla eleverna.

Till sist vill jag tacka er alla vårdnadshavare som mött upp på digitalt utvecklingssamtal via Teams. Det gick hur bra som helst! Resterande samtal tar vi och genomför nästa vecka, då jag drabbats av Corona och förhoppningsvis är tillbaka igen på måndag. Det ska ha skickats ut nya inbjudningar till er som har era samtal kvar nästa vecka och det är samma tid som tidigare men med nytt datum! Trevlig helg till er alla!

Måndag: Medtag röd mapp med läsebok och läxbok till skolan.

Tisdag: Idrott. Skogen grupp 1. Ingen ny läsläxa.

Torsdag: Skogen grupp 2.

Fredag: Fredagsmys med film och popcorn. Sportlovsquiz.

Fyrfältare med fågelns utseende, mat, boende och äggets utseende

Ritat och skrivit på iPad om fågeln som blev till en bok.