Arkenbrev fritids v. 9

Tiden går fort och vi är nu inne i mars. Sportlovet blev en härlig vecka med mycket aktiviteter. I idrottshallen lekte vi Surkärring och under onsdagen hade vi en fin dag i Bökhult. Torsdagens skridskoåkning var uppskattad av alla. De önskade bara att tågresan skulle vara lite längre. På fredagen hade vi biomys med röda mattan och biljetter. Det är härligt med lov.

Vilket underbart väder vi har haft sista veckan. Eleverna har varit ute mycket och lekt i skogen, spelat fotboll, grävt i sandlådan och klättrat i klätterställningen. En del elever tycker att det blir lite varmt på eftermiddagen med de tjocka vinterkläderna så det vore bra om de har tunnare överdragsbyxor och jacka på sina platser.

Nu är ni välkomna in och hämta era barn på eftermiddagarna. Se bara till att det inte blir för många vuxna i hallen samtidigt. Sms och samtal om att barn ska förberedas för att gå hem gör att vi får mindre tid med barnen och vi uppskattar om man i så stor utsträckning som möjligt kommer in och hämtar.

Den här månaden har vi tema miljö och återvinning. Vi har frågat eleverna vad de skulle vilja ha för aktiviteter som har med temat att göra. Vi fick förslag på att samla skräp och gå till återvinningen, skapa med återvunnet material, resa mindre och städa naturen. Så nu ska vi planera in lite aktiviteter de kommande veckorna.

De elever som vill i åk 2 ska delta i vår årliga turnering Gyllene klubban. De har kommit på ett lagnamn; Gyllene hundarna och matcherna kommer att spelas på torsdagar v.10-13. De elever som har anmält sig har fått en lapp hem med information om tider och vad de behöver ha med sig de dagarna. Ombyte är obligatoriskt.

Onsdagen 16/3 är det studiedag. Då är det fritids hela dagen. Glöm inte att lämna in tider i det temporära schemat som ligger i IST appen. Sista dagen är på onsdag nästa vecka.

Soliga hälsningar från personalen på Arken

V. 10
Måndag: Lek kubb
Tisdag: Skapande måla ute
Onsdag: Samla skräp
Torsdag: Gyllene klubban
Fredag: Bakning

V. 11
Måndag: Lek Hoppa rep
Tisdag: Skapande vårpyssel
Onsdag: Studiedag fritids hela dagen
Torsdag: Gyllene klubban
Fredag: Bingo