Delfinerna v.10

Hej!

Sportlovet har passerat och vädret har slagit om och det är solsken från blå himmel. Då det fortfarande är kallt på morgonen, är det kläder efter hur vädret är som gäller. Kläder så som överdragsbyxa, vinterjacka, mössa och vantar. Efter lunch kan det vara varmare i luften och då kan man byta ut vinterjackan mot en fleecejacka/ fleecetröja men behålla de tunnare överdragsbyxan, och mössan eller pannband på sig.

I veckan som gått har vi börjat arbeta med bondgården och djur som kan finnas på den. Vi gjorde ett besök i naturen runt skolan för att hämta material till bondgården. Materialet bestod bland annat av kottar, kvistar och stenar som skulle förvandlas till olika djur som lever på en bondgård. Vi har även varit ute och haft praktisk matte. Tillsammans med Malin skapades olika klockor med naturmaterial. Se bild nedan.

Nästa vecka fortsätter vi vårt arbete med bondgården och även vårt arbete med tema ”förr och nu”. Det sistnämnda fann eleverna väldigt intressant och de flesta visste att förr fick olydiga elever smäll på fingrarna, gå långt till skolan och eleverna fick gå in i ett litet hus och sitta på en träbänk med ett hål i för att gå på toaletten. ”-Det har jag sett att det finns på Ikea museum”, sa någon medan någon annan visste att hos sin farmor, farfar eller mormor och morfar fanns det utedass.

Vi avslutade veckan med ett litet vårtecken, nämligen en snödroppe på veckans sista arbetspass. Några av snödropparna kan ses i klassrumsfönstret. Sist vill det påminnas om att onsdagen den 16 mars är det studiedag, det vill säga att skolverksamheten är stängd och fritids har öppet sina vanliga tider denna dag.

Trevlig helg!

Måndag: Medtag röd mapp med läsebok och läxbok till skolan.

Tisdag: Idrott. Skogen grupp 1. Ny läsläxa kap 20.

Torsdag: Skogen grupp 2

”Tänk vad mycket man kan göra med saker från naturen”.