Delfinerna v.16

Hej alla Delfinföräldrar!

Nu har värmen återkommit och det är dags att byta de tunga vinterdäcken mot lätta sommardäck.

Denna vecka har eleverna sett på film och därefter skapat en flip-bok. I boken har eleverna skrivit mycket kort om grodans livscykel. För att undersöka om det stämde mot verkligheten, gick vi till dammen som ligger 15 minuters gångväg från skolan. Där fick vi se grodor, trodde vi men det var paddor. Vi lärde oss att se skillnad på en padda och en groda. Vi fick även veta att paddorna lägger sina ägg som i en svart sträng efter varan-dra medan grodorna lägger sina ägg i en grupp. Se foto.

Vi har avslutat vårt arbete med att bygga en fiktiv stad, där utgångspunkten var olika yrken och samhällsfunktioner som kan finnas i en stad. Eleverna samtalade med var-andra om vilka verksamheter som kan vara viktiga att ha i ett samhälle och därefter byggde de sina fiktiva städer av olika material. De blev mycket fina!

Nästa vecka är det sista gången vi genomför ett förhör på läsläxan i ”den magiska kulan”. Därefter önskas det återlämning av läsebok ”den magiska kulan”. Böckerna är ett material som ska användas av andra efterkommande elever. Om ni har fler än en läsebok hemma, så lämna in dem också.

Nästa vecka på måndag förmiddag är vi inbjudna till kyrkan för att se en musikal. Efter musikalen bjuds det på dryck och fika. Vi är tillbaka på skolan innan klockan 11:00 för att äta mat på skolan.

Vi avslutade vecka med att uppmärksamma ”Jordens dag” på bildpasset med Julia. Eleverna alster ligger i deras skolväskor.

Trevlig helg tillönskas er alla!

Paddägg

Grodägg

Padda vid vattenytan