Hajarna v.17


Nu är alla bokstäver i alfabetet ”slut” och de flesta börjar bli färdiga i alfabetsboken.

Det var en bra musikal vi fick höra när vi var på studiebesök i kyrkan. Mycket sång och god fika.

Den här veckans kapitel i Lyckostjärnan handlade om Valles verkstad som lagade Hickeman. Arbetsbladen handlade om störst och minst, samt att kategorisera föremål.

Den här veckan har vi pratat/läst om vitsippan och dess delar. Alla barnen har gjort en vitsippa och skrivit namnen på dess olika delar. Bladen var inte helt lätta att rita och klippa ut, men skam den som ger sig.

På idrotten tränade vi innebandy. Vi hade musikstopp med klubba och boll, tränade på att passa till varandra, samt hålla bollen nära bladet genom en slalombana. Nästa vecka hinner vi eventuellt med en kort match. Kom ihåg att skor gäller även nästa vecka. Det är inte kul att bli trampad eller slagen med klubban på tårna.

Vi hade roligt tillsammans med de andra förskoleklasserna på skolan i torsdags då vi lekte både styrda och fria lekar.

På fredagen var Hajarna på besök hos Växthuset när arkenpersonalen hade möte.

På tisdag 10 maj är ni välkomna till Arken för föräldramöte 18.00-19.30, se separat inbjudan i mappen.

Kom ihåg att vi ska på utflykt till biblioteket och Nicklabacken nu på tisdag 3/5. Barnen ska ha med sig frukt, lunch, dricka, kläder efter väder, ombyte vid ev ”olycka” och sittunderlägg. Man får även ta med en liten fika om man vill. Tänk på att den inte innehåller nötter, mandel eller sesam. Barnen bör ha sköna promenadskor samt en ryggsäck att bära sina saker i.  Vi går från skolan klockan 08.00 och är tillbaka tills skolan slutar 13:30. 

v.18

måndag: Lyckostjärnan

tisdag: utflykt-se info ovan

onsdag: svenska

torsdag: idrott- ta med (rena) skor att ha inomhus

fredag: Hajboken