Arkenbrev fritids v. 19

Hej!

Nu börjar läsåret närma sig sitt slut. Det är inte många skoldagar kvar. Veckorna som gått har varit fyllda med lek, spel, pyssel och skratt. Fritidshemmets dag som firades i tisdags bjöd på grillad korv och massa olika aktiviteter. Alla elever på hela skolan var på baksidan och kunde spela fotboll, volleyboll och kubb, måla, vara i idrottshallen, spela tre i rad och mycket mer. Tyvärr började det ösregna och vi fick avsluta tidigare än vad vi tänkt.

I idrottshallen har vi lekt pansarboll och spelat tärningsfotboll. Idrottshallen är en uppskattad aktivitet som många väljer att vara med på.

Framöver kommer vi att fokusera på att göra färdigt saker som kanske blivit glömda i elevernas fritidslådor.

Utvärderingsdag 25/5

Onsdagen den 25/5 är det inget fritids på eftermiddagen då vi i personalen har utvärderingsdag. Eleverna hämtas när skolan är slut.

Klämdag 27/5

På klämdagen den 27/5 är det sammanslagning på Växthuset. Om ert barn ska vara på fritids den dagen så lämnar och hämtar man på Växthuset.

Kläder

Nu är det dags att börja rensa bland era barns platser. Titta igenom så att det inte ligger vantar och mössor och andra vinterkläder på platsen. Ta även en kik i tunnorna med kvarglömda kläder då de är överfulla. Vi skulle även vilja be er föräldrar när ni hämtar att se till att ert barn har satt upp sina inneskor på hyllan och inte har kläder liggande på golvet.

SMS

Vi vill påminna om att man nu får gå in och hämta sitt barn på avdelningen. Vi vill alltså inte att man skickar sms om att vi ska förbereda och liknande då det tar av vår tid som vi har tillsammans med era barn. Så när ni kommer och hämtar, gå in och leta upp ert barn. De vill gärna visa vad de gör på fritids och blir glada när ni kommer in och tittar.

Bökhultsläger

Idag har eleverna fått med sig en infolapp om Bökhultslägret. Läs igenom den tillsammans med era barn. Det står bland annat om vad man ska packa med sig och vilka regler som gäller. Nytt för i år är att eleverna ska ha kepsar på sig som vi tillhandahåller. Varje avdelning har kepsar i olika färger, en färg/avdelning. Detta för att vi enklare ska kunna hålla koll på vilka avdelningar eleverna tillhör. Dessa kepsar kommer att vara numrerade och barnet och föräldern ansvara för sin egen keps. Den ska vara med varje morgon och har man glömt den hemma får man åka hem och hämta den.

Tänk på att fylla i era sommartider i IST. På lägret kommer vi använda oss av papper så om blir det ändringar med kort varsel vill vi att ni sms:ar. V.26 och 27 kommer vi att använda oss av det vanliga incheckningssystemet och då kan ni ändra tider i appen som vanligt.

Vi hoppas att ni får en härlig helg och njuter av sommarvärmen som ska vara på väg.

Hälsningar personalen på fritids