Delfinerna v.20

Hej ”Delfinföräldrar”

Halva månaden maj har redan passerat och det går snabbt till skolavslutningen är här.

Veckan som gått har eleverna fått möjligheten att få åka buss och fått uppleva den musikaliska föreställningen ”Guldet”. Inför föreställningen skapade vi oss en förför-ståelse genom att lyssna på den musik som spelades upp under föreställningen. Därefter och med utgångspunkt av karaktärerna modige Måns, hungriga jättar, sjöjungfrurs och en sorgsen gammal drake, skapade eleverna i åk 1A sin egen föreställning. Den är uppsatt i klassrummet. Välkommen in och titta!

Nästa vecka kommer pedagoger från Regionteatern och i form av en workshop ska eleverna få möjlighet till pedagogiskt efterarbete av föreställningen. Det ser vi fram emot!

Vi fortsätter med vår skrivläxa i den blå boken. Instruktionerna är att eleverna ska skriva om ett givet bestämt ämne. På lappen hittar ni exempel på meningar som eleverna kan ha som start vid skrivandet av meningar. Boken lämnas ut på en tisdag. En vecka sena-re ska meningarna vara klara/ skrivna hemma för att boken ska lämnas in till mig.

    Torsdagen den 19/5 är det utedag för alla elever på Arken. Vi startar klockan 08:00 vid Bökhult och beräknar vara tillbaka vid skolan kl.13:30. Se vidare separat information.
    Onsdagen den 25/5 slutar alla elever i åk 1A klockan 11:30. Detta p g a att fritids har planeringsdag och fritidsverksamheten är stängd.

Önskar er alla en skön helg!

______________________________________________________________________

  • 20
  • Tisdag: Idrott. Skogen grupp 1. Skrivläxa. Workshop ”Guldet”.
  • Torsdag: Arkens utedag.

Åk 1A egen tolkning av ”Guldet”

Här är guldet!