Delfinerna veckobrev 37

Hej på er alla!

Denna vecka har vi i matematiken arbetat med längd. Eleverna har utifrån längdenheterna m, dm och cm jämfört, uppskattat och valt rätt längd för olika föremål som fanns i klassrummet. De fick även mäta i äldre måttenheter så som i tum, fot och en famn. I ämnet svenska har de arbetat med ord att stava, ord att förstå och läst en fabel som heter ”en tjänst och en gentjänst”. Vad vill en fabel säga oss?

Nästa vecka fortsätter vi vårt arbete i svenskan med att göra undersökningar om hur det är att skriva om en miljö i textsammanhang. Här kan ni som vårdnadshavare hjälpa ert barn med att läsa högt ur en lättläst bok och ställa frågor så som vilken/vilka handlar texten om, vart befinner sig figurerna, hur ser det ut där figurerna/karaktärerna i texten befinner sig?

I matematiken kommer vi att arbeta med positionssystemet, talen 0–100. Målet är att förstår hur talen är uppbyggda, hur de skrivs, visas och hur de kan delas upp samt deras inbördes ordning.

Under engelskapassen lyssnar vi till språket, talar och sjunger för att skapa en bättre förståelse för det engelska språket. Nästa vecka kommer vi att arbeta med nummer (tal mellan 0-10) och målet är att vid avslutat pass kunna fråga en kamrat att säga ett nummer på engelska.

När det gäller bloggen har jag emottagit ett retursvar som lyder att de har i dagsläget ingen lösning på vårt problem med prenumeration, uppdatering via mejl av en återkommande vecka eller avisering vid nytt meddelande. Det ni kan göra är att prova gå in eller skriva in följande länk:

https://arkenkloxhult.vibloggar.nu

Alternativet är att sluta prenumerationen och börja om från början igen.

En påminnelse om studiedag onsdagen den 14 september. Skolverksamheten stängd. Fritids öppet.

Detta blev ett långt veckobrev som avslutas med några rader från skolsköterskan. Se nedan.

Önskar er alla en skön helg!

  • 37
  • Tisdag: Slöjd
  • Onsdag: studiedag. Skolverksamheten stängd. Fritids öppet.
  • Torsdag: Idrott

 ——————————————————————————————————————–

VIKTIG INFORMATION INFÖR VACCINATION KLASS 2

———————————————————————–

DAG/TID FÖR VACCINATION: Se medskickat brev som ert barn har i väskan med dag och tid.

MMR Vaccination kommer erbjudas på följande sätt:

Ert barn kommer från klassrummet till skolsköterskan och vårdnadshavare väntar utanför skolsköterskans rum på utsidan av skolan och blir inkallad vid vaccination med sitt barn.

Karta var ni går utifrån till skolsköterskan finns på baksidan av medskickat papper.

Vi ser gärna, för ditt barns trygghet, att du som vårdnadshavare närvarar vid vaccinationen. Ni som vårdnadshavare har tidigt blivit informerade om att vid rädsla/andra behov att ta kontakt med mig.

Endast en vårdnadshavare/barn.

Meddela mig om ingen vårdnadshavare närvarar. 

Efter vaccinationen går ert barn inomhus tillbaka till klassrummet med personal.

De barn som har de första tiderna 07.45+08.00 kan vänta med vårdnadshavare ute på skolgården vid skolsköterskerummet- se karta.

Med vänlig hälsning

Anne Wedin

Skolsköterska

Klöxhultsskolan

0476-55343

anne.wedin@almhult.se