Fritidsbrev v.37

Hej!

En vecka går fort och det är dags för ett nytt fritidsbrev. Under veckan har vi haft terminens första måndagsutflykt. Vi gick till dammen på nya kyrkogården och utforskade. Vi hittade trollsländor, grodor, och väntade förgäves på någon av sköldpaddorna som sägs leva där. Det visade sig också vara en utmärkt plats att leka kurragömma på. Nästa vecka är det dags för nästa grupp (grön grupp) att gå iväg, kanske har vi bättre tur med sköldpaddsletandet då.

Tisdagen bjöd på en tur till idrottshallen, där vi lekte gatloppet. Onsdagen var studiedag och vi fick ha en helt fri fritidsdag. Förmiddagen bjöd på pyssel, och på eftermiddagen gick vi upp till silverskogen. Vi passade på att tömma frysen och grillade hamburgare till mellis.

Nästa vecka, v.38

Måndag: Fritidsmöte 13.30, grön grupp till nya kyrkogården 14.30-15.50. (Ni som har barn som tillhör grön grupp får sms under eftermiddagen). Grupperna hänger i hallarna och barnen börjar snart själva få kläm på vilken grupp de tillhör.

Tisdag: Idrottshallen 14.30-16.00

Onsdag: Egna grupper (lekgrupp)

Torsdag: Gosedjursdisco. Man får ta med sig ett gosedjur till fritids, som inte får vara större än att det får plats i ryggsäcken (säker transport till och från skolan är ett måste även för gosedjuren). Helt frivilligt att ta med och man ansvarar själv för sitt egna gosedjur.

Fredag: Baka

 

Kläder

Som ni märkt går vi mot mörkare tider igen. Med mörkret kommer regn och rusk, så det är dags att se över era barns kläder. Vi är ute i alla väderlekar så era barn behöver ha ”kläder efter väder”. Även extrakläderna kan vara bra att se över, så det finns ett extra ombyte om man skulle råka bli blöt.

Frukost

Vi skulle vilja påminna om att om era barn ska äta frukost så behöver de vara på plats innan 7.30, för 7.30 går frukusttåget bort till matsalen. Kommer man senare så är det lämning ute som gäller fram till kl 8.

Trevlig helg önskar vi på fritids 🙂