Delfinerna v. 39

Hej på er alla!

I veckan som gått hade vi en härlig utflykt till Ormakullagården, där det fanns olika stationer med olika uppgifter. Bland annat fick vi leka samarbetslekar och uppdragslekar och gå en skogsrunda och höra om olika saker som dök upp under rundan. Vi fick även möjligheten att gå in i det stora museet, titta och lyssna till när Lina Granrot berättade om äldre saker som oftast kan ha varit en föregångare till våra saker idag. Vid lunchtid var det gott att stilla hungern med en hamburgare med bröd och tillbehör samt dricka.

Nästa vecka kommer eleverna att få med sig hem sitt röda uppgiftshäfte med ny veckoläxa. Denna gång är det grammatik, vokaler och konsonanter som ska bearbetas hemma tillsammans med en vuxen. Häftet ska vara tillbaka i skolan på fredag igen. En stund varje dag i skolan kommer vi att läsa kapiteltexten till kap.3. Vi kommer också att arbeta med vokaler och konsonanter samt hur vi kan exempelvis beskriva en person i textsammanhang. I mate-matiken kommer vi på olika sätt att fortsätt vårt arbete med positionssystemet. På mån-dag och på fredag är undertecknad ledig och Rosita kom-mer att gå in i klassen för att undervisa eleverna.

Nästa vecka är det också dags för vaccinering. Enligt tidigare information utgiven från skolsköterskan vet ni tid, plats och var ni ska möta upp ert barn för att närvara under vaccineringen. Det kommer att gå hur bra som helst…

Avslutar med att önska er alla en skön helg!

  • vecka 39
  • Tisdag: Slöjd
  • Onsdag: Vaccinering
  • Torsdag: Idrott