veckobrev v.38

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi arbetat med veckans bokstav Ss. Vi har arbetat i arbetsboken, kommit på en massa ord med Ss.

Vi har arbetat med veckans djur som var sälen och jag läste en kort faktatext, de fick titta på film, vi gjorde en gemensam tankekarta och sedan fick de två och två komma på en mening om sälen. De har döpt sälen till Sälis.

Eleverna har även fått träna på ordbilderna en och ett, där de har fått sätta in rätt föremål efter rätt ordbild, samt arbetat i arbetsboken.

Eleverna har tränat mycket på att arbeta i par, vilket vi kommer att fortsätta med nästa vecka.

I matematik har vi fortsatt träna på geometriska formerna: cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Vi har tränat på hur många hörn och sidor respektive figur har. Vi har även tränat på begreppen, störts, minst, längst och kortats.

Igår var vi i ormakulla och där utförde vi olika aktiviteter med årskurs F, 2 och 3. Här kommer lite bilder över utflykten.

Eleverna från årskurs F, 1, 2 och 3 blev uppdelade i fyra olika grupper. Vi hade fyra olika stationer där eleverna skulle vara aktiva. Dem fyra olika stationerna var att de gick en historarunda ute i skogen, eleverna gick på museum där de fick se gamla föremål. Eleverna fick även gå på uppdragsjakt där de fick leta efter olika föremål från naturen och utförde olika lekar i sina grupper.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med veckans bokstav Rr och vi kommer att arbeta med veckans djur. Vi kommer träna på orbilderna: här och det.

På matematiken kommer vi att fortsätta att träna på begreppen störst, minst, längst och kortast. Vi kommer även att träna på lägesorden: i, bakom, bredvid, framför, mellan och över.

Läsboken ska med till skolan varje dag då vi övar på läsläxan på olika sätt lite varje dag för att öka förståelsen kring läsläxan. Nästa veckas läsläxa är kapitel fyra s. 20-24 till torsdagen den 29/9.

Nästa vecka är det idrott som vanligt på torsdag. Eleverna ska vara ombytta när de kommer till skolan.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

MvH

Amanda Johansson.