Kaninerna v.40

Veckans bokstav var Ee. Tandborsten eldar ekollon. Det var lite klurigt att skriva lilla e, men alla kämpade på. Barnen är så duktiga när de arbetar i sina alfabetsböcker.

På matten har vi jobbat med lägesord till exempel, på, under, i, mellan, bakom, framför . De ord som visat sig vara lite knepiga är före/innan och efter. Vi har bland annat ställt oss i ett led och sagt; ställ dig innan Sara eller mitt emellan Jaana och Sara.

I tisdags gick vi på höstpromenad för att leta efter hösttecken. Med oss hade vi en Ipad och dokumenterade. Vårt lilla hösttema avslutades med att vi gemensamt i klassen skrev en faktatext om det vi vet om hösten. I boken ”Nalle Brunos höst” fick vi tips om att torka äpple som ska bli äppelgodis. Nu har vi ”godiset” hängandes på tork i klassrumstaket.

I stället för idrott träffade vi de andra förskoleklasserna på skolan och lekte tillsammans. Vi lekte fiskenätet och en lek som heter bläckfisken.

På språkleken arbetar vi med sammansatta ord. Vad blir bok+ hylla= bokhylla. Vi har också gjort färdigt ord tex sol- ros, -stråle, -stol.

Idag fredags var Himlavalvets f-klass hos oss och lekte när personalen där hade möte. Alltid lika trevligt att träffas.

Vi har också firat Eleonora som fyllt 6

vecka 41

måndag: veckans bokstav

tisdag: matte, alfabetsbok

onsdag: idrott med ombyte och dusch

torsdag: matte

fredag: Kaninboken