Delfinerna v.46

Hej på er alla ”Delfinföräldrar”!

Ordet som bildades under höstlovets ”jagharläst”-uppgift var ”Halloween”. Det klurade eleverna ut, när de fick möjligheten att se alla bokstäverna framför sig på en och samma gång. Bra!

Vecka 45. I ämnet matematik har vi startat upp att arbeta med tabeller och diagram. Eleverna har bra upp-fattning om vad detta innebär; att avläsa och fylla i tabeller och diagram utifrån givna fakta. I ämnet svenska har vi rett ut olika knepiga ord, stavat ord och läst om Albin som vill ha en leguan.

Nästa vecka, v.46 fortsätter arbetet med diagram samt att vi kommer att fördjupa oss i begreppet dubbelt och hälften mellan talen 0–100. I svenska löper arbetet vidare med att försöka få grepp om hur typen ”argumenterande text” ska skrivas samt att vi läser och undersöker olika ord.

Nästa vecka kommer vi även att gå in i ämnet No med att undersöka rymden med bland annat hur himlens utseende med månens olika faser och olika stjärnbilder kan se ut under denna mörka tid som vi har nu och kallas för vinterhalvår.

Till sist meddelas det att på torsdag (17/11) nästa vecka är det studiedag och fritids är öppet som vanligt samt att det finns på Arkens första bloggsida information om kommande fackeltåg. Sänder även med i detta meddelande filen om fackeltåget.

https://arkenkloxhult.vibloggar.nu/

https://arkenkloxhult.vibloggar.nu/wp-admin/post-new.php

Klicka för att komma åt advenslapp.pdf

Trevlig helg!

 Vecka 46

  • Måndag 14/11 – ny hemuppgift – grammatik, läsförståelse
  • Tisdag 15/11 – slöjd
  • Torsdag 16/11 – STUDIEDAG
  • Fredag 17/11 – sista dagen för inlämning av hemuppgift