Kaninerna v.2

Hejsan

Då var vi i gång igen efter jullovet. Det var roligt att träffa alla kompisar igen. Många var sjuka före jul så flera elever/personal har inte träffats på över en månad. Skönt att det var en kortvecka då vi var lite sega allihop.

Då det var kortvecka jobbade vi inte med någon bokstav. Nästa vecka fortsätter vi dock vårt bokstavsarbete.

På torsdagen hade vi bild och skapade fina nyårsraketer som kommer upp inom kort.

På grund av att vi båda var sjuka vid terminsslut kom ingen blogg med information om idrott därför ställde vi in idrottslektionen på onsdagen.

På fredag hade all Arkenpersonal planering på morgonen. Kaninerna var då hos Växthuset där de lekte olika lekar tillsammans.

Vi vill förtydliga vad som gäller vid sjukdom/ledighet. När barnet är sjukt eller på läkarbesök anmäls det i appen eller skolportalen före klocka 07:45. Detta gäller varje dag så länge barnet är sjukt. Vi kommer  på grund av tidsbrist inte att kontakta er om vi saknar ert barn. Om barnet inte är anmält frånvarande kommer det att anmälas som ogiltigt frånvarande. Ni får ett mail om detta och har då möjlighet att göra en frånvaroanmälan.

Vad gäller ledighet måste det ansökas på kommunens hemsida i god tid. Observera att båda vårdnadshavarna måste skicka in en ansökan var. När den är behandlad får ni tillbaka ansökan och vi lägger in frånvaron. Frånvaroansökan lämnas in vid exempelvis semester, begravning eller för att tex ordna pass. Kom ihåg att eleverna har skolplikt, så försök om möjligt ordna tider efter skoldagens slut.

Vi vill återigen påminna om att skoldagen börjar i klassrummet klockan 8.00. Då ska eleverna vara avklädda och på plats i klassrummet. Det stör otroligt mycket om barnen kommer in när vi redan börjat lektionrn.

I mappen får ni hem ett brev från skolsköterskan. Vänligen fyll i lappen och lämna den till oss senast fredag 20/1.

Vecka 3

Måndag: Veckans bokstav

Tisdag: Matematik, alfabetsbok

Onsdag: Idrott med ombyte och dusch

Torsdag: Svenska/Lyckostjärnan

Fredag: Kaninboken