Kaninerna v.9

Veckans bokstav var Gg. Den är lite knepig att forma har vi märkt.

Vi har nu tagit reda på allt vi ville veta om älgen. Efter det skrev vi en gemensam faktatext om älgar. Barnen fick sedan, två och två skriva av några meningar, eller skriva egna på Ipad. Deras faktatexter skrevs ut och ska snart sättas upp tillsammans med en bild barnen ska få rita av en älg.

Vi har introducerat  Stjärnböckerna den här veckan. I den står olika uppgifter inom matte och svenska som barnen kan jobba med när de tex är klara med en gemensam uppgift eller har lite tid över. Vi försöker hitta uppgifter som är anpassade till varje barns behov och utveckling.

På idrotten spelade vi basketfia samt lekte tunnelpjätt och hamburgaren. Det är inte lätt att få i bollen i korgen som sitter så högt, men skam den som ger sig.

Avsnittet i Lyckostjärnan handlade om rädsla och Tyrannosaurus Rex. Uppgifterna till kapitlet var att tillsammans i par lista ut vilken av de fyra dinosaurierna som hörde ihop med rätt faktatext. Barnen fick även rita och skriva om vad de är rädda för.

Idag fredag har Kaninerna varit med Växthusets f-klass då Arken haft möte. De gick då en tipsrunda.

Vi har ännu en 7-åring i klassen. Grattis Tereza!

På onsdag 8/3 ska vi till IKEA museum på besök.

vecka 10

måndag: veckans bokstav

tisdag: skogen, alfabetsboken

onsdag: besök på IKEA museum. Ingen idrott.

torsdag: matte. Kaninboken

fredag: studiedag, fritids öppet för de som anmält behov