veckobrev v.12

Hej!

I veckan har vi tränat på bokstaven Ff på olika sätt och vi har fått lära oss fakta om fladdermusen.

I matematiken har vi tränat på addera och subtrahera tal upp till 20.

I so har vi avslutat temat förr genom att eleverna fick skriva vad de har lärt sig. Elevernas fina texter finns uppsatt på dörren till vårt klassrum.

 

Nästa vecka kommer vi att repetera bokstäverna Hh, Pp, Öö och Ff.

Nästa vecka kommer vi att repetera kapitel tre i matematikboken. Gå gärna in på mattekojan och gör övningarna för kapitel 3B. Eleverna kommer att få göra en diagnos i matematiken nästa veckan.

I So kommer vi att arbeta med hållbar utveckling genom att eleverna får lära sig hur och varför det är bra att sortera skräp.

 

Läxa för nästa vecka är matematik. Eleverna har fått hem två lösblad som de ska träna på. På torsdag 30/3 kommer eleverna att få 2 minuter/per blad att räkna. Det kommer att vara samma blad som de får hem i läxa.

 

Onsdagen den 29/3 kommer vi att gå till IKEA museum på studiebesök. Vi kommer att vara där på förmiddagen och vara tillbaka till lunch. Vi kommer att gå klockan 8:30 och vara tillbaka klockan 11:30. Vi kommer att äta mat i matsalen när vi kommer tillbaka.

Det är viktigt att eleverna har med sig frukt, så att de orkar med hela dagen. På måndag slutar eleverna klockan 12:40 och på onsdag slutar eleverna klockan 12:00. Detta är på grund av studiebesöket på onsdag.

 

Hoppas att ni får en trevlig helg.

 

MvH

Amanda Johansson

 

Amanda.johansson3@almhult.se