veckobrev v.13

Hej alla föräldrar!

I veckan har vi repeterat våra bokstäver Hh, Pp, Öö och Ff på olika sätt. Eleverna har fått göra en diagnos i arbetsboken.

I matematik har eleverna gjort en diagnos för kapitel 3. Där fick de visa vad de hade lärt sig om pengar och dess värde, addera och subtrahera hela tiotal och 1,2 och 3 ental. Vi har även börjat arbeta med kapitel 4 i matematikboken och där har vi tränat på programmering.

I So har eleverna lärt sig om hur och varför det är bra med sopsortering.

Eleverna har lärt sig fakta om påsken och påskpysslat.

Onsdag den 29 mars var vi på studiebesök på IKEA museum. Eleverna fick tänka på en färg och känsla när de lyssnade på olika musikstycken. Vi gick runt och fick veta att svart inte är någon färg. Studiebesöket avlutades med att måla örngott som kommer att finnas på en utställning. Eleverna får hem sitt örngott innan skolavslutningen.

Dagen efter fick beskriva vad vi gjorde på studiebesöket. Texterna kommer här nedanför. De fick beskriva hur de målade sitt kuddfodral och nu får ni utifrån deras texter gissa vilket som är deras kuddfodral.

 

Vecka 15 kommer vi att träna på bokstaven Yy på olika sätt.

Eleverna kommer att lära sig fakta om grodor och deras livscykel.

Vi kommer att starta upp temat våren, där eleverna ska få lära sig fakta om våren. Vad som händer i naturen och med djuren under våren. De kommer även att leta efter vårtecken.

I matematiken kommer vi att träna vidare på programmering och träna på talföljder med 1, 2 och 10-hopp framåt och bakåt.

Läsläxa till den 13/4 är s. 90-94.

 

Hoppas nu att ni får ett mycket bra påsklov.

 

MvH

Amanda Johansson

 

amanda.johansson3@almhult.se