Delfinerna, v.18

Hej på er!

Veckan som gått har eleverna under tisdag och torsdag eftermiddag haft cykelskola. Eleverna har genom att cykla fått möjligheten att lära sig att starta och stanna, svänga åt höger eller vänster och anpassa sig till vad trafikmärkena säger. Målet är att skapa sig en uppfattning om hur man cyklar i trafiken.

I matematiken har vi lämnat räknesättet division och övergått till geometriska former i 2D och 3D form. I klassrummets fönsterkarmar finns en liten utställning som ni kan se när ni passera fönstren.

På idrotten har det startats upp orientering. Inne i idrottshallen har eleverna gått igenom hur en karta avläses för att nästa vecka praktisera den utomhus. Nästa vecka, v 18 är det idrott utomhus och då gäller det att ha överdragskläder och skor på sig.

Vi har även fått möjligheten att hälsa på hos den nya fritidsverksamheten Oasen och detta genom ett litet informationsmöte och rundvandring i Oasens lokaler. Ta gärna en extra titt i ert barns skolväska för där ska det ligga en lapp med upplysning om fritidsverksamheten Oasen samt en inbjudan till er föräldrar att få besöka Oasen och skapa er en egen uppfatt-ning om verksamheten. Det ligger även en inbjudan till eleverna om ett ”sommar-dicso” som kommer att genomföras inom kort på Oasen.

 Veckan som kommer, v.18 fortsätter vi under tisdag och torsdag med cykelskola. Vid dessa två eftermiddagar ser vi gärna att eleverna har med sig sin cykel och hjälm. Cykelskolan avslutas med att vi på förmiddagen fredagen den 5/5 gör en utflykt. Alla elever i åk 2A kommer tillsammans att cykla till och från Bökhults badplats. Vid denna aktivitet är det bra om alla elever har med sig sin egen cykel, hjälm, frukt och glatt humör. Lunch äter vi på skolan.

På onsdag (3/5) ser eleverna fram emot att få göra ett genrep och uppträda med 2: ornas kör för er föräldrar. Uppträdandet startar kl. 18:00 men eleverna i en vuxens sällskap är välkomna kl. 17:30 till Live Arena för att samlas en stund innan uppträdandet. Med spänning ser vi fram emot detta!

 Soliga hälsningar från Annette och Arkens fritidspersonal.

Mån: helgdag    Tis: slöjd, cykelskola   Ons: genrep och uppträdande 2:ornas kör    Tors: idrott ute, cykelskola   Fre: cykelutflykt Bökhult