Vecka 18

Den här kortveckan har vi fortsatt med vårtemat. På högläsningen har vi lyssnat  på faktaböcker om våren. Vi har även planterat solrosor. I torsdags gick vi åter på vårspaning. Även nu hade vi med Ipad så vi kunde fotografera samma motiv som för två veckor sedan. Vi ska jämföra bilderna och hoppas kunna se hur våren framskrider. Onsdagens idrott ersattes av ett skogsbesök där de fick gå på skattjakt och leka tillsammans med vår studenter och Lotta J. Sara och Jaana var kvar på Arken för att träffa 6 åringarna som i augusti ska bilda den nya förskoleklassen.

På matematiken har vi arbetat i matteböckerna. Kapitlet handlade om att dela upp tal; ex 5 kan delas i 2 och 3, 3 och 2, 4 och1, 1 och 4, 5 och 0 samt 0 och 5.

Fredag var våra studenter Hanna och Isabells sista dag hos oss. Vi kommer verkligen at sakna dem. Tur att de kommer ett par dagar till senare den här terminen.

För er som vill söka hemspråksundervisning för ert barn till hösten, gå in på kommunens e-tjänster. https://etjanst.almhult.se/oversikt/overview/45

Nästa vecka är Jaana på semester så Sara får klara sig själv med viss hjälp av annan personal.

v. 19

måndag: matte

tisdag: bild

onsdag: idrott med dusch och ombyte

torsdag: svenska

fredag: Kaninboken