Delfinerna v.21

Hej på er!

Det är en härlig årstid nu och det är svårt att sitta stilla under arbetspassen. Eleverna vill bara ut, njuta av solskenet och vara tillsammans med sina kamrater och vem vill inte det? Ta vara på vårens härliga ljusa tid, vill säkert de flesta.

Skoldagarna i vecka 20 har passerat och för eleverna i åk 2A är det att försöka fokusera på arbetet som sker i klassrummet. I matematiken har vi arbetat med klockan, fem i halv och fem över halv, vikt som att uppskatta och välja rätt vikt-enhet kilogram, hekto-gram, gram samt geometriska former i 2D och 3D.  I svenskan har vi övat på hur man kan tänka vid skrivandet av faktatexter. Texterna har handlat om djur och insekter. Vi har även skrivit dikter med utgångspunkt från en bild och våra fem sinnen.

Under kommande veckor fram till skolavslutningen, kommer många inslag av repetition in i klassrumsarbetet. Detta för att göra en uppdatering med att fånga in och se vad vi har lärt oss under skolåret som varit.

Sist meddelas att Lotta Meding är efter en tids sjukskrivning tillbaka och arbetar för-middagar.

Soliga hälsningar från Annette, Lotta och Arkens fritidspersonal som önskar er alla en solig, härlig och avkopplande ledighet under Kristi Himmelfärdshelg!

Vi syns igen måndagen i vecka 21!

Mån:      Tis: slöjd    Ons:     Tors: idrott ute     Fre: