Kaninerna v.20

Då var denna kortvecka redan till ända. Nu är det inte många skoldagar kvar den här terminen.

I veckan har vi fortsatt med att mäta på mattelektionen. Den här gången jobbade barnen två och två med att mäta olika föremål, samt hitta saker som var exempelvis 12 eller 50 cm långa.

Nu har vi avslutat temat om våren och alla har fått skriva en egen text om våren på sin Ipad. Det har också ritats vitsippor där alla växtens delar namngavs.

På idrotten provade vi på att spela brännboll för första gången. Det gick mycket bra. Vi kommer att vara ute på idrotten resten av terminen. Tänk på att skicka med ombyteskläder till idrott ute, handduk samt skor som lämpar sig för uteaktivitet.

Skolsköterskan Anne har varit i klassen och pratat om sömn, kost och skärmtid. Hon berättade att ett barn 6-7 årsåldern bör somna vid 19-20 varje kväll för att orka med skoldagen. Hon hade även en diskussion om vem som bestämmer om skärmtiden. Hon skickade med information från en ögonläkare som ligger i barnens mappar.

Ni är välkomna till föräldramöte tisdagen den 30 maj 19-20. Då kommer ni att få träffa den blivande läraren i åk 1. Vi kommer också att informera om fritids läger i Bökhult, skolavslutningsdagen mm.

vecka 21

måndag: matte

tisdag: ute, svenska

onsdag: uteidrott med ombyte och dusch

torsdag: göra klart

fredag: Kaninboken