Delfinerna, v.22

Hej på er!
För att ta vara på våren och solens varma strålar, har vissa arbetspass förflyttats till att vara utomhus.
I veckan som har passerat (v. 21) har vi varit på naturstig och upptäckt olika vårtecken. Eleverna arbetade i par och utifrån en bingobricka med inslag av skilda djur fann eleverna följande vårtecken så som fjärilar, myror, nyckelpigor, fåglar och en liten kopparorm. I svenskan har vi börjat läsa och följa Bea, Cesar och Asta på deras äventyr. Ett äventyr är att de sänder iväg en nalle på vift ut i vida världen och den idén blev fast hos eleverna. Vi kommer att sända ut en nalle vid namnet ”Swish” nästa vecka och hoppas på att många roliga, kluriga äventyr kommer sändas tillbaka till oss i klassen. Spännande!
I ämnet No har vi haft ett gemensamt arbete med årkurs 1 och om vattnets kretslopp. Eleverna har i mixade årskursgrupper skapat kretsloppet i 3D. Det blev väldigt lyckat och det märktes genom att samtliga elever var intresserade, pratade med varandra och konstruerade tillsammans kretsloppet för vatten. Deras alster finns att se inomhus i stora salen. För övrigt fram till terminens slut, fortsätter klassrumsarbetet med att repetera och fräscha upp gamla kunskaper från skolåret som varit.
Eleverna rör sig mycket på rasterna och detta gör att de kan bli hungriga. En annan orsak till hunger kan vara att de är inne i en växtperiod och Ni föräldrar får gärna sända med frukt eller grönsak till fruktstunden, vilket vi har varje dag. Ni får gärna sända med en smörgås med nyttigt pålägg d v s ost, skinka eller korv men undvik gärna riskakor (de är bara luft), kex eller flingor för det är inget som tillför något matnyttigt till att stilla hungern med.
Ni har tidigare fått information om att det ska genomföras en skoljogg för alla elever på skolan men joggen blir under vårterminen 2023 inställd och framflyttad till kommande hösttermin.

Till hösten tar vi även nya tag med läxorna. Jag har medvetet inte gett eleverna någon/ några läxor under maj månad, då maj månad kan oftast vara en intensiv period med många avslutningar. Men till hösten tar vi nya tag med läxorna igen och jag kommer att fortsätta få möjligheten att arbeta med klassen som deras mentor och det ser jag fram emot!

Sist vill jag meddela att Lotta Medings arbetstider har ändrats. Lotta kommer att arbeta eftermiddagar och ni kommer att träffa henne från klockan 12:00 fram till klockan 16:00, måndag-fredag.

Som avslut kan man får höra mycket och speciellt under ett samarbete mellan två mixade årskurser och de försöker att uppfostra varandra. Eleverna sitter runt ett bord samtalar, målar, klipper och skapar i 3D vattnets kretslopp. Då hörs det plötsligt ett utrop: ”- Hon svär! Det får man inte göra!” Utropet var riktat till en elev som svarade följande: ”- Det får man för fan visst göra”!

Säga vad man vill men ett gott skratt förlänger livet! Trevlig helg!

Mån:     Tis: slöjd, skogen     Ons:     Tors: idrott, ute, skogen     Fre: