Katterna vecka 47

Nn var veckans bokstav. Att komma på ord som innehåller Nn var lätt. Att komma på hela meningar var svårare.

På idrotten fortsatte vi jobba med bollar. Studsa, kasta och fånga. Vi spelade även konboll med två lag. Oj, vad lagen kämpade. Hittills har vi använt oss av mjuka bollar. Avslutningsvis fick alla prova på basketboll och känna skillnaden mellan bollarna.

Avslutningen på vårt vattentema var spännande. Igår kväll hittade Sara ett ”isägg” i snön. Vi studerade ”ägget” noga. Eleverna hade många teorier om vad det var Sara hade hittat. Vi pratade om hur is smälter och hällde på salt och karamellfärg på ”ägget” och vi kunde se hur ägget försvann mer och mer och blev till vatten.

På språkleken har vi nu kommit till sista ljudet/bokstaven i ord.

Himlavalvets F-klass var hos oss på fredagen, vi lekte olika lekar tillsammans.

Information om nästa fredags fackeltåg ligger på bloggens första sida.

 

Vecka 48

Måndag: Veckans bokstav

Tisdag: Bild

Onsdag: Idrott

Torsdag: Svenska

Fredag: Fackeltåg samling 6.45 Se separat information