Fritidsbrev vecka 14

Hej på er ute i vår-vinter-höst-sommarvädret!

Veckan som gått har varit minst sagt varierande. Vår lediga måndag skämde bort oss med sol och värme, för att sedan vända helt och bjuda på både regn, blåst och snökaos. Aprilvädret gör det onekligen svårt att klä sig rätt. Era kära barn behöver just nu verkligen ”kläder efter väder”. Se gärna över era barns kläder, och även extrakläderna om de kanske behöver fyllas på lite.

Under veckan har vi inlett kulspelssäsongen. Det är galet många som vill spela kula och de allra flesta har spenderat hela sin fria tid utomhus i sandlådan, ständigt avvägande om riskerna och chanserna är värda besväret. Återigen inser jag som vuxlig människa att jag har ett väldigt behov av ett lexikon. En snurr i minimellan är mer värd än en stenkula och en farfars tandkräm är blå, en nickel är åtråvärd, en kräk och ett drakägg är oroväckande lika. Jag fattar precis ingenting i år heller, men det är ett fascinerande system de byggt upp.

Annars har vi i veckan varit i idrottshallen där eleverna var med och röstade fram ”Gatloppet” och ”Dansdatten”. Fartfyllda lekar som lockade till mycket rörelse. På torsdagen fick man använda sin ipad och just nu är det Minecraft som tagit över den tiden helt. De börjar komma på hur spelet funkar och att man kan ansluta till varandras världar. De som kan lite mer förklarar och visar mer än gärna hur det fungerar och hur man ska göra, och de hjälps åt för att bygga och ta sig framåt. Idag är det fredag och vi rundar av veckan med ytterligare lite kulspel i sandlådan och en kahoot för de som vill.

 

Masked Singer

Nu i veckan har vi informerat barnen om nästa projekt på fritids. Några har kanske sett att vår mellovägg har fått ge plats till en Masked Singer-vägg, och vi tänker sätta ihop ett eget Masked singer på fritids. Vill era barn vara med så kommer de få en lapp av oss med lite information på, som ni också hittar här 🙂 MASKED SINGER Arken 2024 Har ni några frågor är det ju självklart bara att höra av sig till någon av oss på fritids! 🙂

 

Temporära scheman IST

Passar på att påminna om att lägga in temporära scheman i IST, både för sommarlovet och för klämdagen den 10/5. Sommarlovet vill vi ha in både på IST och i pappersformat och sista svarsdag för sommarlovsschemat är på måndag, den 8/4. Tidigare har det varit möjligt för er att lämna in temporära scheman efter sista svarsdag (deadline). Detta är inte längre möjligt och det är därför väldigt viktigt att ni lämnar in era temporära scheman innan sista svarsdag. Vi gör denna ändring för att kunna planera vår verksamhet på ett bra sätt.

Temporära scheman brukar t.ex. skickas ut inför de olika loven och sammanslagningar. Om du är osäker på hur ditt barns schema kommer att se ut så fyller du i de tider som du vet. Vet du inte alls hur perioden ser ut så lämnar du in ett tomt temporärt schema. Vill du sedan göra ändringar så gör du det som vanligt genom att justera tid, ange ledighet/frånvaro o.s.v. Du ska alltså inte lämna in ett nytt grundschema för denna period.

 

Aktiviteter vecka 15

Måndag: Ipad 14.30-15.00. Skapande.

Tisdag: Idrottshallen

Onsdag: Elevernas egna grupper

Torsdag: Ipad 14.30-15.00

Fredag: Bingo

 

Tack för en trevlig vecka!

Helgkramar från Julia, Saga, Per-Åke och Lotta 🙂