Vecka 15

Veckan har bjudit på blandad väderlek, känns som vi haft flera olika årstider. Barnen behöver ha kläder på skolan för både varma och kalla dagar.  Sara har varit ledig hela veckan och njutit av värme på sydligare breddgrader.

Nu har vi snart arbetat oss igenom hela alfabetet, den här veckan var det bokstäverna Q, X, Y, Z och W.  Det är de bokstäver vi har kvar, vi kommer att jobba med dessa den närmsta tiden.

På matematiken fortsätter vi med att mäta. Vi har introducerat begreppen meter (m) och centimeter (cm).  Barnen jobbade  två och två. Tillsamman skulle de mäta olika föremål med ett måttband.

På idrotten dansade vi Jenka. Därefter lekte vi Surkäringen.

Vi såg en film om elektronikåtervinning.

Stationsarbetet bestod av Kattalo, Stjärnboken, Mästarnas mästare och olika mätuppgifter.

Lärarstudenten Benjamin var hos oss i två dagar. Han hade i uppgift att ha matematik med eleverna, om någon vecka kommer han tillbaka till klassen igen.

På fredag morgon hade all Arkenpersonal möte, då hade Katterna en rolig stund med kompisarna på Växthuset.

Tisdag den 30/4 skall vi på utflykt. Vi är inbjudna till huvudbiblioteket. Vi kommer att vara borta hela skoldagen. Skolan erbjuder utflyktsmat; en mindre baguette, dricka och en frukt. Om man vill kan man ta med  lunch hemifrån. Skolköket behöver veta hur många som önskar mat från skolan senast tis 16/4, lämna besked till oss så vidarebefordrar vi det.

Vecka 16

Måndag; massage

Tisdag; svenska

Onsdag; idrott med ombyte och dusch

Torsdag; matematik

Fredag; kattboken