Katterna vecka 17

Den här veckan har varit omväxlande med olika innehåll.

På matten har vi fortsatt med mätningar. Vi har även laborerat med volym genom att uppskatta hur mycket vatten olika kärl rymmer, och varför samma mängd vatten ser olika ut i olika kärl.

Leta efter antal ljud i ord var ett samarbete två och två. Barnen fick gå på jakt i skolan och leta efter saker som innehöll ett visst antal ljud.

Vi fortsatte även med att skriva om vårblommor på Ipads. Dessutom målade alla vårblommor.

På idrotten hade vi Röris (Friskis&Svettis gympa), lekte Toaletten samt Välta koner.

Vi har sett en film om fjärilar och lärt oss fjärilens fyra stadier. På bilden skapade vi fjärilar.

På skolbiblioteket läste bibliotekarien en bok för oss, därefter lånade barnen böcker som återlämnas när de är lästa eller senast om fyra veckor.

Torsdagens besök på Ikea Museum var uppskattad. Det var däremot inte promenaden tillbaka till skolan. Vädret hade svängt från morgonens kyla till varmare väder. Vi var både varma och hungriga.

Veckan avslutades med besök av Himlavalvets F-Klass.

Tisdag 30/4 kommer vi att gå till Älmhults bibliotek på studiebesök. Vi går från skolan klocka 08:00 och beräknar vara tillbaka när skoldagen är slut, 13:30. Vi börjar med biblioteket och promenerar därefter till Nicklabackens lekplats där vi stannar en längre stund. Det är ok att ta med frukt och liten fika (får ej innehålla nötter, mandel eller sesam). För de som inte meddelat att de vill ha lunch från skolan ska även lunch packas med. Även eventullt extra kläder om det skulle hända en olycka. Tänk på kläder efter väder, bra promenadskor samt en ryggsäck som barnen orkar bära.

Vecka 18

Måndag: matematik

Tisdag: utflykt- se info ovan

Onsdag: helgdag, ingen skola/fritids

Torsdag: stationer

Fredag: kattboken