Vecka 5

Även den här veckan har vi varit färre elever då många ännu är sjuka eller i karantän. Vi vill även informera att några elever på skolan har fått vattkoppor.

I måndags hade vi gått 100 dagar i skolan. Detta firade vi enligt barnens önskemål med film, popcorn samt dans och till efterrätt bjöds det på kladdkaka och glass.

Den här veckan fortsatte vi att arbeta med siffran 5 på matematiken. Barnen arbetade i par och tillsammans skrev och ritade de en räknesaga där svaret blev 5, exempelvis 1+4, 2+3, 4+1=5. Vi har även haft mattestationer, där barnen via spel tränat på att automatisera hur siffrorna ser ut.

Veckans bokstav var Dd. Det blev flera meningar som innehöll Dd .

På idrotten var vi ute i pulkabacken. Efter en timmes åkning var barnen härligt trötta efter all frisk luft och allt promenerande upp i backen.

På språkleken har vi pratat om första ljudet i ord. Vilka ord låter lika i början? Kula, Sax, Kamel? Vi har även börjat jobba med vilka ord som låter lika i slutet, tex gurka, groda och myra.

I mappen ligger ett kuvert från skolsköterskan. Fyll i och skicka tillbaka så fort som möjligt. De som har varit sjuka får med sig mappen hem på måndag.

Vecka 6

Måndag: Veckans bokstav, Lyckostjärnan

Tisdag: Skogen, bild

Onsdag: Alfabetsboken

Torsdag: Idrott, matematik

Fredag: Hajboken