Delfinerna v.14 & v.16

Hejsan alla ”Delfinföräldrar”!

Nu är påsklovet här och när jag försökte förklara för eleverna att sista kapitlet i den magiska kulan läser vi efter påsklovet, då blev eleverna förvånade. De ville ha sista kapitlet i läxa och komma på påsklovet för att läsa det tillsammans med sina kamrater. Har man roligt tillsammans, då går tiden fort.

Vi har kul i klassen tillsammans. Ellen, Julia och jag hoppas att ni har fått höra om det näpna första aprilskämtet som eleverna blev utsatta för. Vi vuxna fick stålsätta oss för att inte börja skratta och bli genomskådade av eleverna av vad som var på gång. April, april…

I veckan har arbetet med tema ”flyttfåglar” avslutat. Eleverna har läst, ritat och skrivit några rader om en flyttfågel, en fågel som under det svenska vinterhalvåret flyttar från Sverige och oftast flyttar fågeln till varmare länder för att hitta mat. Elevernas resultat samlades i en bok och de flesta av eleverna fick boken med sig hem samma dag som den var färdig.

Bloggföretaget har funnit en lösning på prenumerationens problem och det är säkert många med mig som har blivit uppdaterade om att bloggen fungerar genom att ha fått i sin mejlkorg många notiser från ett och samma inlägg flera gånger i timmen. Från och med nu kommer information via bloggen igen!

Nästa vecka är det påsklov v.15, skolverksamheten är stängd. Efter påsklovet v.16 ses vi igen tisdagen den 19 april på Klöxhultskolan och klockan 08:00 i klassrummet.

  • V.16
  • Måndag: HELGDAG. Skola och fritids stängt.
  • Tisdag: Idrott. Skogen grupp 1. Ny läsläxa kap 25. Medtag röd mapp med läsebok och läxbok till skolan.
  • Torsdag: Skogen grupp 2

GLAD PÅSK ÖNSKAR VI FRÅN ÅK 1A!

Beskrivning saknas.