Delfinerna v.35

Hej på er alla ”Delfin-föräldrar”!

Nu har hela första veckan passerat och det har gått bra! Eleverna tyckte det var kul att träffas igen.

Eleverna har bland annat haft gymnastik och skattjakt med Alexandra. Idrott är det på torsdagar, så vi fortsätter med att eleverna kommer ombytta i idrottskläder direkt på morgonen. Det fungerar bra.

Eleverna har även haft slöjd. Gruppen Hamstrarna har textilslöjd medan gruppen Sälrävarna har trä- och metallslöjd. Efter nyår byter grupperna slöjdämne. Slöjdlärarna hälsar att elever med långt hår ska ha håret uppsatt i en knut eller bulle i nacken. Slöjdlärarna vill också gärna att eleverna inte har tröjor med hängande armar på sig. Detta för att undvika fastna i maskiner som har roterande verkan, exempelvis en större borr som drivs med ström.

I ämnet svenska har eleverna fått nytt läromedel som heter ”Läsresan”. Detta läromedel ska hålla många år framöver och av denna anledning ber jag er föräldrar att klä läse-boken Läsresan med omslagspapper, skafferipapper eller bokplast. Boken önskas vara tillbaka i skolan på måndag igen.

I ert barns skolväska ligger även ett papper från fritidsverksamheten och ett brev från skolsköterskan. Brevet från skolsköterskan innehåller information om vaccinering som ska ske i årskurs 2.

Sist tackar jag för alla personblad som har blivit inlämnade och för er som inte har lämnat in ännu, finns det tid kvar att göra det. Ett måste är att båda föräldrarnas underskrift ska finnas med på personbladet.

Ha en fin helg!