Kaninerna v.35

Tack för att så många kom till föräldramötet.

Vi har startat vårt bokstavsarbete och premiärbokstaven blev Oo. Vi har haft              o-ordsjakt (se foto). Barnen har vid uppropet på morgonen svarat med ett ord/namn som innehåller bokstaven o.

Vi hade även premiär för Veckans grej. Ledtrådar var: börjar på o, lägger ägg och har kluven tunga. Flera barn räknade ut att det var orm. Vi såg en faktafilm om svenska ormar. Därefter målades det ormar som klipptes ut och hängs upp i gardinerna efterhand som de blir färdiga.

På matten har vi fortsatt med mönster. Barnen jobbade två och två. En av dem började lägga ett mönster med klossar som kompisen fortsatte på. Dessutom arbetade barnen enskilt med ett par arbetsblad.

Idrottslektionen var en repris från förra veckan, fast den här gången med ombyte och dusch. Det gick bra att duscha och de flesta hade koll på sina kläder och handduk.

Vi har firat Henry som fyllt 6 år.

Som vi berättade på föräldramötet hade vi husmöte på fredagsmorgonen, då var barnen ute och lekte med Växthusets förskoleklass och deras fröknar Bodil och Nadja.

Tider för samtal skickas ut nästa fredag och samtalen kommer att erbjudas vecka 39 och 40.

Trevlig helg.

V. 36

måndag: veckans bokstav

tisdag: skogen, alfabetsbok

onsdag: idrott

torsdag: matte

fredag: kaninboken